https://www.f-l-s.nl/publicaties
 
vervolgafbeelding

Publicaties

Keurmerk waarborgt explosieveiligheid 

Modesta uit Putten is gespecialiseerd in industriële stofafzuiging voor de houtindustrie, recyclingbedrijven en agrarische verwerkingsfabrieken. Snijden, kanten en lassen doet Modesta zelf.

Lees verder...Bron: Metaal & Techniek november 2019

Geen groei maar slimmer en beter

JepAir Luchttechniek in Drongelen is - bijna - de kleinst denkbare onderneming. Joep Kruijssen heeft één medewerker in dienst en doet vrijwel alles zelf: tekenen, rekenen, inkopen, ontwerpen, bouwen en installeren.

Lees verder...Bron: Metaal & Techniek maart 2017

Qex-keurmerk

SKH en de branchegroep Fabrikanten van Luchtzuivering Systemen presenteren het nieuwe Qex-keurmerk voor houtstofafzuiginstallaties. Dit vervangt het KH-keurmerk.

Lees verder...Bron: Houtwereld  3 juli 2015

Qex-keurmerk voor stofzuiginstallaties

Wageningen – Op 3 juni introduceerden de leden van de branche-organisatie Fabrikanten van Luchtzuivering Systemen (FLS) samen met het onafhankelijke keuringsbureau SKH het nieuw Qex-keurmerk voor stofafzuiging. Het kwaliteitskeurmerk staat voor Quallity Extraction Systems en waarborgt dat de aangesloten bedrijven een installatie leveren die aantoonbaar voldoet aan de  geldende wetgevingen. Leveranciers met Qex-keurmerk worden door SKH gecontroleerd op hun ontwerp- en productieprocessen.

Lees verder...Bron: De Houtkrant - 29 juni 2015

Qex-keurmerk voor stofafzuiginstallaties

Een decennium geleden is het KH-keurmerk (Keurmerk Houtstofafzuiginstallaties) opgesteld door de branchegroep Fabrikanten van Luchtzuivering Systemen FLS. Dit kwaliteitskeurmerk wordt nu vervangen door het nieuw Qex-keurmerk (Quality Extraction Systems).

Lees verder... Bron: De Houtkrant - 15 juni 2015

Inspectie SZW blijft houtbranche controleren

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) voert op jaarbasis zo'n 20.000 inspecties uit. Een deel daarvan vindt plaats bij bedrijven die actief zijn in de houtbranche. Geen overbodige luxe, want jaarlijks vinden nog veel ongelukken plaats die relatief eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden.

Lees verder...Bron: De Houtkrant - 15 juni 2015

Fabrikanten Luchtzuivering Systemen presenteren nieuw keurmerk

Het ledental van FLS, de brancheorganisatie van Fabrikanten van Luchtzuivering Systemen, zal binnen korte tijd flink groeien als het aan voorzitter Gerd Lindemann ligt. En dat is geen luchtfietserij. De brancheorganisatie heeft namelijk de nodige ambities, onder andere het KH-keurmerk omzetten naar een nieuw Qex-keurmerk.

Lees verder...Bron: De Houtkrant - 15 juni 2015

De ondernemer blijft altijd eindverantwoordelijk

Apeldoorn – Brand- en explosiegevaar als gevolg van houtstof is een bekend risico in de houtbranche.
Naast persoonlijke ongevallen, soms met ernstige gevolgen, komt met regelmaat het voortbestaan van het bedrijf in gevaar. Eigenaren van bedrijven zijn zich dat onvoldoende bewust.

Lees verder...Bron: De Houtkrant - 30 april 2015

Vijf bedrijven krijgen KH-certificaat

Tijdens de HoutPro+ in 's Hertogenbosch is op donderdag 6 november 2014 aan vijf bedrijven het hernieuwde KH-certificaat uitgereikt. Deze bedrijven zijn: Holtrop & Jansma, Meconaf, Reinders Almelo Luchttechniek, SCM Group Nederland en Tubro Filter & Luchttechniek.

Lees verder...Bron: Timmerfabrikant, 13 november 2014

Flexibel bedrijf met focus op veiligheid

Bij Tubro, specialist op het gebied van filter-, lucht- en verbrandingstechniek, staat de levering van veilige installatie voorop. Ruim veertig jaar geleden startte Bert Nijboer met de import van afzuig- filtersystemen van het Duitse bedrijf Schuko. Tegenwoordig is de leiding van de onderneming in handen van de broers René en Joost Nijboer.

Lees verder...Bron: Metaal & Techniek juli/augustus 2014

Holtrop & Jansma slaat vleugels uit

Holtrop & Jansma BV in Dokkum, specialist in luchtzuivering en ontstoffing, heeft haar wortels in de hout- en vezelindustrie. De onderneming is als wereldwijd actief, maar slaat nu ook de vleugels uit in nieuwe markten.
Overal in de procesindustrie is immers behoefte aan een gezond en veilig werkklimaat.

Lees verder...Bron: Bulk - bijlage 30 juni 2014

‘We love wood and plastics’

Aan alles is te zien dat de SCM Group uit Wormerveer de dochter is van een Italiaanse moeder.De kantoren en showroom doen eerder denken aan de succesvol reclamebureau dan aan een handelsonderneming die houtbewerkingsmachines levert en een sterke positie opbouwde in afzuiginstallaties. Het is er licht, ruim en uiteraard voorzien van schitterende houten meubels.

Lees verder...Bron: Metaal & Techniek november 2013

Sitemap | Website door CM Specialist